שיווק שותפים ומיקור חוץ

מי שעוסק בשיווק שותפים כמתחיל או כמתקדם בדרך כלל מגיע בשלב זה או אחר לנושא של מיקור חוץ. משווק שותפים מתחיל בדרך כלל יחפש אנשים "שיחפו" על משימות שבהן אין לו ידע או יכולת, לדוגמא משווקי שותפים שלא יודעים לעצב או להתעסק בתוכנות גראפיות. אבל, גם משווקי שותפים מתקדמים נעזרים בשרותי מיקור חוץ, במיוחד על מנת לאפשר סקיילינג ולנהל את הזמן שלהם טוב יותר.


למיקור חוץ בתחום של שיווק שותפים יש יתרונות וחסרונות. מצד אחד כאמור, אנחנו יכולים להשלים פערים של יכולות חסרות או לנצל את הזמן, אבל מצד שני לעיתים אנשים שניגשים ישירות למיקור חוץ ללא ידע מקדים יכולים להיתקל בקשיים, כאשר הם עובדים עם אותם אנשים שמבצעים עבורם את העבודות ומספקים שירותים. חשוב להכיר קצת את הנושא שבו אתם צריכים מיקור חוץ כדי שלא יעבדו עליכם ותוכלו לתת הנחיות יותר מדויקות.


אני יכול להגיד לכם מניסיוני שנעזרתי במיקור חוץ במגוון נושאים. הייתה תקופה שנעזרתי בשירותים של עוזרת אישית (Personal assistant) מחו"ל שעבדה עבורי במשרה מלאה. היא עסקה החל מכתיבת תכנים ומאמרים באנגלית ועד משימות שיווקיות שבעיקר דורשות יכולות טכניות שבלוניות ופחות מחשבה או יצירתיות. הניסיון שלי לגבי זה היה דווקא פחות טוב, מכיוון שלמרות שהיא סיפקה תפוקה, הזמן שלקח לי להסביר את הדרישות או תיקונים הלוך חזור היה יותר ארוך מאשר לעשות את הדברים לבד. כמובן, שזה הניסיון שלי ויש אנשים שמוצאים עוזרים יותר מתאימים אבל חשוב לקחת את זה בחשבון.


מלבד עוזרת אישית, השתמשתי במיקור חוץ עבור קריינות באנגלית לקורס שכתבתי. הקריין היה מצויין ותמורת 200$ הוא נתן לי גם את הזכויות לשימוש עבור הקול (כן, יש דבר כזה, זכויות יוצרים עבור קול אנושי). הבעיה הייתה כאשר היו לי בהמשך שינויים, לדוגמא הוא הקריא שמחיר מוצר מסויים הוא 50$ והמחיר עלה וכבר היה יותר מסובך כל פעם לשתול חלקי קריינות שמחליפים חלקים מסויימים וזה נראה לא טבעי. ובהמשך הוא כבר לא היה זמין ונתקעתי עם קורס ללא יכולת שינויים.


אני בכוונה מציג גם את הפנים הפחות מוכרות של מיקור חוץ מכיוון שזה לדעתי החלק החשוב. מצד אחד להבין את היתרונות וכמה הכלי של מיקור חוץ מצויין בשיווק שותפים, אבל מצד שני לנסות לצפות את הבעיות ולכן להערך בהתאם.


נושא נוסף שהשתמשתי במיקור חוץ היה עיצובים גרפיים, בדרך כלל התוצאה הייתה מצויינת, אבל קרה לי גם מקרה שניסיתי לחפש שרותי עיצוב לוגו והתברר לי בדיעבד שהלוגו ששלחו לי היה מועתק אחד לאחד מלוגו שפשוט מצאו בחיפוש בגוגל תמונות ונאלצתי לזרוק אותו ואת הכסף ששלמתי כבר לפח.


לגבי כתיבת תכנים, אפשר למצוא כותבים שבאמת יושבים וחוקרים וכותבים מאמרים מקוריים ומושקעים, אבל צריך להיזהר מאותם שרלטנים (בדרך כלל מאזורי העולם השלישי, בלי לנקוב בשמות של מדינות…) שפשוט מעתיקים מאמרים שלמים מאחרים דרך תוכנות אוטומטיות או ששולחים מאמרים לא קריאים רחוקים מהנושא ומהדרישות המבוקשות. קרה לי גם מקרה שפנה אלי בעל אתר בחו"ל והאשים אותי שהעתקתי מאמר שלו וכמובן אותו ספק במיקור חוץ נעלם ולא היה את מי להאשים וגם אז נאלצתי למחוק את המאמר ולהפסיד את הכסף.


אז אחרי, שקצת הכנסתי אותכם לעולם של מיקור חוץ והבעייתיות שלו, ננסה להמשיך בנימה יותר חיובית מכיוון שבסופו של דבר זה כלי מצויין. בדרך כלל משווקי שותפים פונים לאחד משני האתרים Fiverr או upwork. בפייבר מודל התשלומים עבור העבודות מורכב מיחידות של גיג=5$. כלומר, אנחנו לדוגמא רוכשים מאמר 1000 מילים תמורת 3 גיגים (15$). יש בפייבר מגוון רחב מאד של תחומים שמאד מתאימים לשיווק שותפים: כתיבת תכנים, עיצוב, בניית אתרים, שרותי שיווק דיגיטלי, יצירה ועריכת תכנים ועוד הרבה מאד קטגוריות. חשוב שתשימו לב לביקורות של אותו מציע שירות, לזמינות ולאותיות הקטנות (לדוגמא, האם הוא נותן לכם קבצי מקור עבור עבודות גרפיות שהוא עושה עבורכם). אחרי שמצאתם ספק שרות טוב, כדאי לכם לפנות אליו שוב ובעצם ליצור מערך אישי ומתמשך שאתם מזרימים לו עבודה והוא מספק וכאמור למצוא ספק טוב קבוע זה מאד מאד חשוב.


מלבד פייבר, גם upwork מאפשרת להשתמש בשרותים של פרילנסרים, בדרך כלל יותר מקצועיים, אבל השרות שלהם יותר יקר ולכן אני לא בטוח שזה מתאים למשווקי שותפים מתחילים.


לסיכום, השימוש במיקור חוץ הוא מצויין בתחום של שיווק שותפים. חשוב לעשות את זה נכון ולהקפיד שאתם מקבלים את התמורה עבור הכסף וכמובן להיזהר מכל מני תרמיות או שרותים ברמה נמוכה. בסופו של דבר השם שלכם הוא מה שחשוב ולא מעניין אף אחד איזה נותן שרותים במיקור חוץ השתמשתם והאם הוא אמין או תחמן. שיהיה לכם המון בהצלחה!